Topaankoop Anderlecht valt door de mand: “Dat zegt toch iets”

Topaankoop Anderlecht valt door de mand: “Dat zegt toch iets”
Vrijdag 04 mei 2018 - 10:00   I  

Hoewel RSC Anderlecht mathematisch gezien nog steeds in de running is om zichzelf op te volgen als kampioen van België, was het tot dusver al een tegenvallend seizoen voor paars-wit. En dat is ook Lorenzo Staelens, ex-speler van Club Brugge én Anderlecht, opgevallen.

"Te veel jongens blijven onder hun niveau", merkt Staelens op in Het Laatste Nieuws. Hij viseert één man in het bijzonder: "Neem nu Sven Kums. Dat is magertjes, hé. Een mysterie. Nu, ik vond niet dat Kums bij Gent de man was die de ploeg béter maakte."

Hebben we ons dan miskeken op de kwaliteiten van Kums? "Dat niet", meent Staelens. "Kums was simpelweg de dirigent van een uitstekend orkest, maar als het moeilijk gaat, trekt hij de kar niet. Geen enkele jongen van dat Gent maakte nadien carrière in het buitenland. Dat zegt ook iets."

"Bij Anderlecht is het harken. Voor iedereen, ook voor Hein", gaat Staelens verder. "Ik zie zijn hand niet, door de omstandigheden weliswaar. Maar stel je maar eens voor dat ze zondag winnen, zeg. Ik zie het niet gebeuren -Club bezit meer kwaliteit-, maar alles kan. Zeker nu Najar terug is - gewéldige speler. En ook Onyekuru is er misschien bij. Mocht Anderlecht op voorsprong komen..."

Poll: Verwacht jij meer van Kums?

TAGS  I  Staelens  I   Kums  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024