Groot nieuws uit Anderlecht: Coucke wint harten met erg straffe 'transfers'

Groot nieuws uit Anderlecht: Coucke wint harten met erg straffe 'transfers'
Vrijdag 04 mei 2018 - 11:01   I  

Anderlecht kondigde gisteren aan een persconferentie te geven om 11:00. Coucke zou nieuws waar "alle fans tevreden mee gingen zijn". En de fans zullen absoluut tevreden zijn met wat Coucke aangekondigd heeft.

De jeugd is heilig in Anderlecht. Zo pakken de fans regelmatig uit met "In youth we trust" en ook Anderlecht zelf pakt graag uit met eigen jeugdspelers. Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Alexis Saelemaekers,... Het zijn maar enkele namen die vanuit de jeugd konden doorstromen naar het eerste elftal.

Vandaag kondigde Coucke aan dat maar liefst 8 jeugdspelers een contract hebben getekend bij het eerste elftal. Vanaf zestien is dat mogelijk en Anderlecht heeft daar nu ook gebruik van gemaakt. "Het gaat hier om allemaal jeugdinternationals die liever voor het sportief project van RSCA kiezen dan louter voor het geld, dat is zeker een goeie zaak", aldus Devroe.

Doku blijft

De bekendste naam die blijft is die van Jérémy Doku. Doku wordt eind mei 16 en Anderlecht zal hem dan ook meteen een profcontract aanbieden. Op termijn zou de polyvalente aanvaller, die het liefst op één van beide flanken speelt, een topper moeten kunnen worden.

Poll: Is dit een slimme zet van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Doku

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024