Deze 11(!) nieuwe spelers worden het Anderlecht van morgen

Deze 11(!) nieuwe spelers worden het Anderlecht van morgen
Vrijdag 04 mei 2018 - 12:18   I  

Marc Coucke liet vandaag duidelijk merken dat Anderlecht voortaan de kaart van de jeugd trekt. Maar liefst 11 jeugdspelers krijgen de komende seizoenen de kans om door te stromen naar het eerste elftal. Het plan is om de nieuwe namen volgend seizoen al mee te nemen op winterstage.

Het gaat om: Jeremy Doku, Mathis Suray, Anouar Ait El Hadj, Lucas Lissens, Halim Timassi, Killian Sardella, Loïc Masscho, Chris Kalulika, Yari Verschaeren, Antoine Colassin en Antonio Zacarias. Stuk voor stuk spelers met een grote toekomst volgens Coucke. "De namen zijn voor de media misschien nog onbekend, maar onze supporters kennen hen al goed", aldus Coucke.

Erg trotse voorzitter

Coucke was erg trots met het nieuws, want veel spelers werden het hof gemaakt door buitenlandse teams. Dat Anderlecht het eigen talent nu kan bewaren en verder ontwikkelen is dan ook erg belangrijk voor de voorzitter. Hij ziet de jeugd van Anderlecht als dé toekomst (en hij kan die jongens ooit doorverkopen voor veel geld als ze verder kunnen doorgroeien).

"De acht beste spelers van de U17-ploeg hebben een profcontract getekend. De situatie is niet eenvoudig", aldus Coucke volgens HLN. "Een speler een profcontract is mogelijk vanaf het moment dat hij 16 jaar is. Daarom vertrekken meestal de beste jongeren rond 14-15, of worden ze alleszins van alle kanten benaderd door buitenlandse ploegen. Daarom ben ik trots op deze verwezenlijking."

Poll: Gelooft u in de ontwikkeling van die jongens?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024