Guardiola kondigt breuk met City-ster aan: "Hij vertrekt"

Guardiola kondigt breuk met City-ster aan:
Vrijdag 04 mei 2018 - 18:30   I  

Manchester City kroonde zich tot kampioen van Engeland, maar de club wil de komende jaren graag bevestigen. Op dat vlak staan ze in het Etihad Stadium voor enkele uitdagingen, aangezien sommige ervaren sterkhouders een dagje ouder worden.

Eén van hen, Yaya Touré, trekt na afloop van dit seizoen de deur bij City definitief achter zich dicht. De Ivoriaanse ex-speler van Beveren kwam onder Pep Guardiola nauwelijks aan spelen toe en een vertrek hing al een tijdje in de lucht.

Touré is einde contract en krijgt een vrije transfer. Dat bevestigde Guardiola vrijdag op zijn wekelijkse persbabbel. "We gaan de wedstrijd voor hem proberen te winnen. Yaya arriveerde hier toen de club aan het begin van een mooie reis stond. Waar City nu staat is ook aan hem te danken. Hij was een belangrijke speler onder Roberto Mancini en Manuel Pellegrini."

Touré speelt al sinds de zomer van 2010 bij Manchester City en was er één van de sterren. De 34-jarige middenvelder speelde 229 competitiewedstrijden in het shirt van de club en scoorde daarin 59 keer.

Poll: Kan Touré nog mee bij een andere topclub?

TAGS  I  Yaya Touré  I   Guardiola  I   Manchester City

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024