"Dát is het grote probleem van Club Brugge"

Vrijdag 04 mei 2018 - 20:43   I  

Club Brugge ligt op koers om straks voor de tweede keer in drie jaar tijd kampioen van België te worden. De ploeg van Ivan Leko legde vooral vóór de jaarwisseling prachtig voetbal op de mat, maar de jongste maanden verloopt alles wat stroever. Het is ook Lorenzo Staelens, ex-speler van blauw-zwart, opgevallen.

"Het is erg dat het nog iemand anders dan Club kán zijn", vertelt Staelens in Het Laatste Nieuws. "Ik ben niet voor de play-offs. (zwijgt even) Club zou een verdiende kampioen zijn, maar niet de allergrootste in de geschiedenis - het pakte in het begin vaak punten in slechte wedstrijden."

De ex-Rode Duivel merkt ook op dat Anderlecht, zijn andere ex-club, dit seizoen altijd voor een tweede titel op rij zou moeten gaan. "Als ik het zo bekijk, was het het ideale seizoen voor Anderlecht om zijn titel te verlengen. Al sluit ik het nog niet helemaal uit - als ze vier keer winnen, worden ze eerste... Club is nerveus, hoor."

Doelmannenprobleem

"Zo heb ik het bijvoorbeeld niet begrepen dat Ivan Leko met een ander systeem aan de play-offs begon", gaat Staelens verder. "Pas toen Vormer in de krant aan de alarmbel trok, greep Leko terug naar de 'oude' automatismen. Iets anders: weet je wat het grote probleem van Club is? De doelman. Ze hadden nooit Butelle mogen laten vertrekken. En toen ze dat toch deden, hadden ze meer vertrouwen aan Horvath moeten schenken."

"Is het nu beter misschien? Ik heb weinig vertrouwen in Gabulov - tegen Standard mocht hij Emond nooit laten scoren. En de fans panikeren bij elke terugspeelbal. Terecht, maar het komt wel goed: Club wint zondag gewoon, Anderlecht wordt hoogstens tweede - Standard en Genk spelen beter voetbal."

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Staelens  I   Leko  I   Butelle  I   Horvath  I   Gabulov

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024