Nieuwe klap voor AA Gent: 'Sterkhouder mist ook wedstrijd tegen Genk'

Nieuwe klap voor AA Gent: 'Sterkhouder mist ook wedstrijd tegen Genk'
Zaterdag 05 mei 2018 - 13:21   I  

AA Gent zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Met een 1/15 keerde Vanderhaeghe gisteren naar huis. Een rapport waarmee De Witte en Louwagie allerminst tevreden zijn. In de Ghelamco Arena droomden ze zelfs stiekem van de titel na de 6/6 tegen Anderlecht en Club Brugge. Nu is Gent de eerst club die mathematisch geen kampioen meer kan worden.

Gisteren vielen Kalinic en Thomas Foket uit met een blessure. Beide spelers zijn ontzettend belangrijk in het systeem van Vanderhaeghe. De doelman is misschien wel de beste doelman van de Belgische competitie dus hem moeten missen is ongetwijfeld een aderlating.

Ook Foket is belangrijk in het systeem van Vanderhaeghe. Foket speelt in het systeem van Vanderhaeghe rechts, maar mag zich toch regelmatig offensief uitleven. Gisteren speelde Gigot op zijn plek, maar op het gebied van offensieve impulsen is dat toch een pak minder.

Afwezig tegen Racing Genk

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans klein dat Foket er tegen Racing Genk wel zal bij zijn. Alweer een nieuwe klap voor Gent dus. Ernstiger is het gesteld met Thomas Foket, die sukkelt met een spierblessure aan de heup en de voorbije week niet deelnam aan de trainingen achter gesloten deuren. Dat Foket uiteindelijk toch bij de wedstrijdselectie gezet werd, was dan ook vooral bedoeld om de tegenstander zand in de ogen te strooien. De kans dat Foket klaar geraakt voor de wedstrijd van volgende week donderdag op RC Genk, lijkt klein.

Poll: Kan Gent tegen Genk wel iets rapen?

TAGS  I  AA Gent  I   RC Genk  I   Foket

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024