Zulte Waregem geeft Kortrijk genadeschot

Zaterdag 05 mei 2018 - 19:50   I   door Redactie

In groep A van Play-off 2 is de spanning er definitief uit. KV Kortrijk heeft zijn laatste kans op groepswinst verkeken. Zulte Waregem won met 1-2 en loopt zeven punten uit op de eerste achtervolger. Dat terwijl er nog slechts negen te verdienen zijn.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft, want in de tweede gebeurde er nog nauwelijks wat. Theo Bongonda haalde keihard uit en bracht Zulte Waregem al snel op voorsprong. De thuisploeg kwam zes minuten later al langszij. Ouali vloerde doelman Bossut. Olayinka bracht op aangeven van De fauw de bezoekers weer op voorsprong en dat nog voor de rust.

Hoe leuk de eerste helft was, des te minder was het na de rust. De bezoekers loerden op de counter, terwijl Kortrijk niet machtig genoeg was om de Essevee nog in de problemen te brengen. Zo bleef het 1-2.

Poll: Pakt Zulte Waregem nog een Europees ticket?