Guardiola doet opmerkelijke uitspraken over toekomst Kompany

Guardiola doet opmerkelijke uitspraken over toekomst Kompany
Zondag 06 mei 2018 - 09:47   I  

Vincent Kompany kroonde zich onlangs voor de derde keer in zijn carrière tot kampioen van Engeland met Manchester City. De jongste maanden gaat het goed met Kompany, maar toch is het nog steeds niet duidelijk of hij nog lang in het Etihad Stadium zal spelen...

“We zullen zien", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van City-coach Pep Guardiola. "We missen hem wanneer hij niet beschikbaar is. Als hij fit is, is hij een van de beste verdedigers die ik ooit in mijn leven heb gezien. Qua persoonlijkheid en qua verdedigen in de eigen zestien.”

“Maar zijn problemen zijn vergelijkbaar met die van Fabian Delph: fit blijven voor een langere periode", gaat Guardiola verder. "We zitten nu met hetzelfde gevoel als eind vorig seizoen toen hij ook een onafgebroken rij van matchen speelde. We zeiden toen: ‘Vinny is terug.’ Maar bij de start van deze jaargang raakte hij weer op de sukkel. Hopelijk is dat volgend seizoen niet het geval. Alles hangt af van zijn fysieke paraatheid. Ik denk dat hij eerlijk moet zijn met zichzelf als hij zegt dat hij nog regelmatig kan spelen. Wij gaan hem niet de deur wijzen, maar het hangt er ook vanaf als je maar 8, 10 of 12 matchen per jaar speelt. We zullen zien.”

Ondanks de vele blessures van Kompany, heeft Guardiola zijn verdediger hoog zitten als speler én mens. “Hij wint straks zijn derde titel in zeven jaar. Dan praat je over iets anders. Het is zelfs niet simpel om er een te veroveren. Daarom ben ik zo blij en daarom ook laat ik zondag een foto van hem en mij maken: ik naast een man die drie titels heeft gewonnen. Daarna zien we wel", besloot Guardiola.

Poll: Moet Kompany bij Manchester City blijven?

TAGS  I  Kompany  I   Guardiola  I   Manchester City

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024