Degryse over Club Brugge en Anderlecht: "Dát moet iemand me eens uitleggen"

Degryse over Club Brugge en Anderlecht:
Zondag 06 mei 2018 - 10:16   I  

Dé topaffiche van speeldag zeven in de play-offs is zonder twijfel Club Brugge-Anderlecht. Analist Marc Degryse was tijdens zijn spelerscarrière bij beide topclubs actief. In aanloop naar de kraker van zondagnamiddag ziet hij niet in dat Club de titel nog uit handen geeft tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen.

"Of dit dé beslissende match van het seizoen is? Misschien”, zegt een twijfelende Degryse bij Het Laatste Nieuws. “Als club wint dan is het zo goed als zeker voor de titel, maar stel je nu voor dat Anderlecht toch met de zege gaat lopen. Dan komt paars-wit op amper twee punten en is het kampioenschap verre van beslist.”

Toch gelooft Degryse niet in een zege van Anderlecht. “Het zou me verbazen als iemand me nu kan uitleggen waarom Anderlecht zou winnen.” Club Brugge is al 48 thuismatchen ongeslagen, het laatste verlies van Club in eigen huis dateert van december 2015 (tegen Anderlecht, nvdr.).

”Dat is op zich al een statistiek waardoor de tegenstanders beseffen dat ze over ‘een col van buiten categorie’ moeten, niet evident. De twaalfde man van Club stuwt de spelers vooruit en dat zal het Anderlecht alleen maar moeilijker maken”, besluit Degryse.

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Degryse

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024