Emotionele Leko haalt vernietigend uit na Club Brugge-Anderlecht

Emotionele Leko haalt vernietigend uit na Club Brugge-Anderlecht
Zondag 06 mei 2018 - 17:20   I  

Club Brugge verloor zondagnamiddag met 1-2 van RSC Anderlecht. Er gebeurde héél wat tijdens de wedstrijd en na het laatste fluitsignaal moest er trainer Ivan Leko toch iets van het hart. Voor de camera van Play Sports spuwde de Kroaat zijn gal.

“Ik ben elf maanden lang een jonge, naïeve en sympathieke coach geweest", stak Leko van wal. "Ik was de eerste om beslissingen van de scheids te verdedigen. Ik heb nooit met één slecht woord over de arbiter gerept. Omdat dit voetbal is en je respect voor het spel moet hebben.”

“Maar als je dan ziet dat het kampioenschap op deze manier beslist kan worden… Voor mij persoonlijk is dit één van mijn grootste ontgoochelingen ooit. Zéker omdat er een videoref is. Er was een duidelijke penalty op Vanaken, Teodorczyk liep een meter buitenspel bij zijn doelpunt en dan waren er toch nog twee strafschopfases…”, ging de coach van Club verder.

"Dat is allemaal kapotgemaakt"

En de emotionele Leko was nog niet uitgepraat. “Er stonden twee topploegen tegenover elkaar en het moest een feest worden. Dat is allemaal kapotgemaakt. Je moet in mijn kleedkamer komen kijken… Die jongens die elf maanden lang keihard gewerkt hebben zijn er kapot van. Na de match kwam er iemand (doelt op de scheids, nvdr.) ‘Sorry, coach’ zeggen. Maar wat heb ik daaraan? Wat hebben mijn spelers daaraan? Wat hebben onze fans daaraan? Niets. Ik ben erg teleurgesteld. Vandaag haat ik het voetbal.”

Toch beet de Kroaat ook van zich af. "We komen terug. We komen zeker terug. Donderdag (tegen Charleroi, nvdr.) staan we er weer. Dat staat vast. We zullen ons bewijzen tegenover de videoref en al die 'slimmeriken'", besloot Leko.

Poll: Heeft Leko gelijk?

TAGS  I  Leko  I   Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024