Vanaken is het kotsbeu: "Dat kan je toch niet ontkennen"

Vanaken is het kotsbeu:
Zondag 06 mei 2018 - 19:19   I  

Bij Club Brugge zaten ze na afloop van de topper tegen RSC Anderlecht in zak en as. Na de 1-2-nederlaag kon ook Hans Vanaken sommige beslissingen van de videoref niet begrijpen. "Je kan niet ontkennen dat de vele tussenkomsten van de VAR op zijn minst het resultaat bepaald hebben", aldus de middenvelder.

"De 1-2 einduitslag is natuurlijk zeer ontgoochelend voor ons. Natuurlijk speelden wij geen goede wedstrijd, maar je kan toch niet ontkennen dat de vele tussenkomsten van de VAR deze namiddag op zijn minst het resultaat bepaald hebben. Bijvoorbeeld die fout van Gerkens op mij in de eerste helft binnen de zestienmeter. De scheidsrechter fluit niet, maar ondanks de duidelijke fout komt ook de VAR niet tussen. Begrijpe wie begrijpe kan", sakkert Vanaken op de webstek van Club Brugge.

"Ook op Anderlecht wordt een duidelijke penaltyfout op mij niet gefloten. Op die manier zou je inderdaad rare dingen beginnen denken. Als ze de play-offs spannend willen maken, dan zijn ze daar tot hiertoe alleszins in geslaagd, zoveel is zeker. Zo creëer je natuurlijk een onrechtmatig gevoel en ik denk dat niemand daar mee gebaat is."

Vanaken stelt zich dan ook vragen bij de manier van werken van de VAR. "Er is niemand die weet wanneer de VAR mag en niet mag ingrijpen en daardoor wordt het natuurlijk heel moeilijk om te spelen. Wordt de in eerste instantie gefloten penalty wel toegekend, dan krijgen we gegarandeerd een andere wedstrijd, maar door tussenkomst van de VAR ging dat dus niet door."

Poll: Ben jij het eens met Vanaken?

TAGS  I  Vanaken  I   Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024