Rellen na Club Brugge-Anderlecht: Club-fans onderling op de vuist

Rellen na Club Brugge-Anderlecht: Club-fans onderling op de vuist
Zondag 06 mei 2018 - 19:36   I  

De topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht veroorzaakte heel wat ophef. Na een beladen topper stapten Hein Vanhaezebrouck en zijn spelers met drie punten in de zak op de bus naar Anderlecht. Overigens liep het niet alleen op, maar ook naast het veld uit de hand...

Volgens Het Laatste Nieuws had de politie de handen vol en moesten er uiteindelijk zes heethoofden bestuurlijk worden aangehouden. De situatie zou nu wel relatief onder controle zijn. Ook het Rode Kruis beleefde overigens een drukke dag: zij dienden 69 keer tussenbeide te komen.

"Alles bij elkaar is het relatief goed afgelopen”, klinkt het bij de politie. “Door het tumultueuze verloop van de wedstrijd, kwam het na het laatste fluitsignaal tot heel wat opstootjes. In het stadion werden heel wat stoeltjes vernield en in het rond gegooid. Ook buiten Jan Breydel ontstonden er tussen de Club-fans onderling opstootjes. Veel had natuurlijk te maken met de beslissingen van de videoref. Dat zorgde voor frustraties.”

Concreet moest de politie zes heethoofden bestuurlijk aanhouden. Vier supporters moesten met verwondingen afgevoerd worden naar het ziekenhuis", meldt Het Laatste Nieuws nog. "In de loop van de namiddag had het Rode Kruis bovendien meer dan de handen vol. Zij noteerden 69 tussenkomsten. Veel daarvan waren het gevolg van het Bengaals vuurwerk dat voor de wedstrijd werd gebruikt om de spelersbus te verwelkomen. Het gevolg, brandwonden, liet zich raden. Ondertussen zouden de gemoederen al wat bedaard zijn."

Poll: Won Anderlecht verdiend?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024