'Bart Verhaeghe stopt er per direct mee na Club Brugge-Anderlecht'

'Bart Verhaeghe stopt er per direct mee na Club Brugge-Anderlecht'
Maandag 07 mei 2018 - 06:14   I  

Bart Verhaeghe spuwde zondagavond zijn gal na afloop van Club Brugge-Anderlecht. De voorzitter van blauw-zwart insinueerde na de nederlaag in eigen huis zelfs een complot tegen zijn ploeg. "Het is helemaal ongehoord", zegt gewezen scheids Serge Gumienny over de uithaal van Verhaeghe.

"Vorige week haalde Ivan De Witte (AA Gent, nvdr.) uit naar de VAR, nu deed Club-voorzitter Bart Verhaeghe hetzelfde. Ik kan maar één ding op beide heren zeggen: je krijgt de kwaliteit waarvoor je betaalt. Dat geldt op technisch gebied: als je ziet wat voor problemen men heeft om het systeem fatsoenlijk te laten werken, heb je een tweederangssysteem gekocht en zit je niet met het topsysteem dat men in Duitsland hanteert. Het gaat hier om de titel en wij rommelen aan omdat er geen airco in een busje is. Waar zijn we mee bezig?”, aldus Gumienny in Het Belang van Limburg.

“Hetzelfde geldt op HR-gebied. Wie wil voor 80 euro in dat busje zitten? Je moet beslissingen nemen op basis van slechte beelden waarna iedereen op je mag schieten. Ik hoorde Verhaeghe dan zeggen dat de VAR niet professioneel genoeg is. Dat hij dat durft zeggen is wraakroepend. Tijd om voor de spiegel te staan, want het mag allemaal niks kosten.”

“Bovendien bekleden De Witte en Verhaeghe hoge functies binnen de KBVB. De kritiek houden ze beter binnenskamers", benadrukt Gumienny. "Dat Verhaeghe na de match verdachtmakingen durft maken, is helemaal ongehoord. Ik roep hem op om ontslag te nemen als ondervoorzitter van de voetbalbond", klinkt het scherp. "Als hij geen conclusies trekt, dan moeten de refs het zelf doen. Het kan niet dat de ondervoorzitter van de KBVB zo uithaalt naar de arbitrage. Dat zie je in Turkije of Griekenland, in België heeft niemand daar iets aan."

Poll: Moet Verhaeghe ontslag nemen bij de KBVB?

TAGS  I  Verhaeghe  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Gumienny

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022