Dit is dé grote schuldige na VAR-debacle: "Wat heeft hij gedaan?!"

Dit is dé grote schuldige na VAR-debacle:
Maandag 07 mei 2018 - 08:35   I  

De videoref is zowat de meest opvallende figuur tijdens deze play-offs. Na de topper tussen Club Brugge en Anderlecht wordt er enkel en alleen gesproken over de mannen in het busje en enkele discutabele beslissingen. Ex-ref Serge Gumienny ziet evenwel één grote schuldige voor het debacle: scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

"De videoref (Marchand, nvdr.) die vorige week kritiek kreeg na Gent-Standard is in het verleden al eens op non-actief gezet. Dan vraag ik mij af wat het Referee Committee gedaan heeft om zijn niveau op te krikken", stelt Gumienny zich vragen in Het Belang van Limburg.

"Het tweede punt: eerder zag je dat de goal van Club Brugge op Anderlecht werd geannuleerd omwille van twee centimeter buitenspel en gisteren mocht Teodorczyk uit ongeveer dezelfde situatie scoren. Het kan in deze fase van de competitie niet dat je dan met een andere beslissing komt. Zeker niet als die op basis van de beelden neemt. Beide punten zijn de verantwoordelijkheid van Verbist. Hij mag zichzelf afvragen of hij alles gedaan heeft om dit soort situaties te vermijden", toont Gumienny zich scherp voor de scheidsrechtersbaas.

“Er waren drie belangrijke fases in Club-Anderlecht. De penalty voor Brugge werd terecht teruggedraaid. De goal van Teo was buitenspel en had afgekeurd moeten worden. Daarnaast was er de goal van Club, die al of niet de doellijn gepasseerd is. Ze riepen meteen weer om doellijntechnologie. Wat gaan ze er nog bijhalen? Als je een beter VAR-systeem had, konden ze er misschien al beter over oordelen", besluit Gumienny.

Poll: Ben jij voorstander van de VAR?

TAGS  I  Gumienny  I   Verbist  I   Videoref  I   Club Brugge  I   Anderlecht

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022