‘Lang geleden dat een speler van dit niveau in de JPL rondliep’

‘Lang geleden dat een speler van dit niveau in de JPL rondliep’
Maandag 07 mei 2018 - 11:57   I  

Club Brugge-Anderlecht is hét middelpunt van belangstelling van afgelopen speeldag maar ook Standard imponeerde door Genk weg te vagen met 5-0 cijfers. Mehdi Carcela was weer in bloedvorm en krijgt ook lovende woorden uit alle hoeken.

Journalist François Colin gaat nog een stapje verder. “Hoe lang is het geleden dat er een speler van dit niveau in de Jupiler League rondliep?” In zijn wekelijkse column op De Witte Duivel geeft hij aan dat het play-off-systeem ervoor zorgt dat iedereen kampioen kan spelen.

“Terwijl de VAR onder vuur ligt, blijft de ware schuldige voor de oneerlijke gang van zaken buiten schot: de halvering van de punten. In ieder beschaafd voetballand zou Club Brugge nog steeds acht punten voorsprong tellen op Anderlecht en met nog drie matchen te gaan zo goed als kampioen zijn.”

Dat Standard nu nog kampioen kan worden ligt aan het systeem van de play-off volgens Colin. "De waanzin van deze formule wordt aangetoond door Standard, dat met 24 punten achterstand op Club de reguliere competitie afsloot. Dat is acht nederlagen meer in dertig speeldagen. De Rouches kregen echter twaalf punten cadeau en kunnen mits winst donderdag op Anderlecht en zondag op Sclessin tegen Club met nog één duel te gaan alleen aan de leiding staan. En wie durft dit met de huidige vorm van de troepen van Ricardo Sa Pinto uitsluiten?"

Poll: Is Carcela de beste speler van het moment in de JPL?

TAGS  I  Mehdi Carcela  I   Standard  I   Anderlecht  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024