Vandenbempt is genadeloos voor Club Brugge-voorzitter Verhaeghe

Vandenbempt is genadeloos voor Club Brugge-voorzitter Verhaeghe
Maandag 07 mei 2018 - 12:17   I  

Na de topper tussen Club Brugge-Anderlecht waren de reacties in het Brugse kamp duidelijk, de VAR is kop van jut. Ivan Leko was zeer aangeslagen na de verloren partij tegen Anderlecht en voorzitter Bart Verhaeghe haalde dan weer zwaar uit.

Volgens analist Peter Vandenbempt kan dit niet. “Vooral voorzitter Bart verhaeghe en trainer Ivan leko hebben zich geroerd gisteren na de match, maar er was wel een bijzonder groot verschil tussen die twee reacties. Ivan Leko sprak als een zwaar aangeslagen, diep teleurgestelde, heel boze coach. Ondanks alle emoties was hij toch heel sereen. Dat was ronduit indrukwekkend. Zijn reactie was strijdvaardig, recht uit het hart en hij had recht van spreken. Dat was prima”, laat Vandenbempt weten tegenover Sporza.

“Dat kan ik helaas niet zeggen over Bart Verhaeghe. Die kwam een verklaring afleggen en wilde onderstrepen dat hij enkel sprak als voorzitter van Club Brugge, maar zo werkt het natuurlijk niet. Eerste minister, schooldirecteur of journalist, dat ben je 24 uur per dag. Vicevoorzitter van de voetbalbond dus ook. Je kan dat petje niet zomaar afzetten.”

Stuitend en pijnlijk

“Ik ben het eens met de inhoud van het discours van Bart Verhaeghe, tenminste als hij het heeft over de VAR. Er is een probleem, dat is wel duidelijk. Maar Verhaeghe viel wel vreselijk uit zijn rol toen hij net niet expliciet het correct verloop van de competitie in vraag stelde. Toen hij zich afvroeg of Anderlecht niet bevoordeeld werd. Als iemand in zijn functie en met zijn autoriteit dat doet, is dat stuitend en pijnlijk."

"Je geeft er als voorzitter ook een slecht signaal mee aan je spelersgroep. Die zijn al aangeslagen en de grote baas merkt dan op dat het toch allemaal geregeld is ten voordele van de andere partij. Dan werkt dat volgens mij contraproductief", aldus Peter Vandenbempt.

Poll: Heeft Peter Vandenbempt gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Verhaeghe  I   Vandenbempt

donderdag 30 maart 2023

woensdag 29 maart 2023

dinsdag 28 maart 2023