Klassieker tussen Anderlecht en Standard is één van vele miljoenen euro's

Klassieker tussen Anderlecht en Standard is één van vele miljoenen euro's
Maandag 07 mei 2018 - 13:08   I  

Sa Pinto en Standard zijn aan een goede reeks bezig. De Rouches wonnen afgelopen weekend met 5-0 van Racing Genk en door het verlies van Club Brugge tegen Anderlecht maakt ook Standard terug kans op de titel. Mehdi Carcela neemt zijn team de afgelopen weken op sleeptouw en ook voormalig Rode Duivel Philippe Albert is onder de indruk, maar weet ook dat de klassieker tussen Anderlecht en Standard van cruciaal belang is.

"Bij Standard kunnen ze sinds januari beschikken over de beste speler in de Belgische competitie: Mehdi Carcela. Hij voerde nog maar eens een solo-vertoning op. Als hij op deze manier kan uitblinken, heeft dat te maken met het feit dat andere spelers zich voor Carcela opofferen. En dat weet hij”, aldus Albert tegenover La Capitale.

Ook over Standard is Albert te spreken. De Rouches wonnen eerder al de Beker van België en met een 16 op 21 is Standard aan uitstekende reeks bezig. “Op dit moment is Standard gewoon de beste ploeg van het land. Het is dag en nacht verschil in vergelijking met de ploeg van tijdens de reguliere competitie.”

Verandert alles op financieel vlak

Plaatsing voor de Champions kan ook een flinke financiële opsteker betekenen. “Als ze donderdag de Clasico van Anderlecht winnen worden ze tweede. Dat verandert alles op financieel vlak, want dan kan Standard naar de Champions League in plaats van naar de Europa League”, aldus Albert.

Poll: Wie wint de klassieker?

TAGS  I  Standard  I   Carcela  I   Albert

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024