BV-fan Club Brugge afgemaakt: "Hij lult uit zijn nek, wat een domme praat"

BV-fan Club Brugge afgemaakt:
Maandag 07 mei 2018 - 18:00   I  

De videoref was tijdens het voorbije voetbalweekend andermaal hét gespreksthema. Sommigen hebben het ondertussen al helemaal gehad met de VAR. Als het van programmamaker Eric Goens afhangt, mag het hele systeem zelfs opgedoekt worden. Een uitspraak die als een boomerang in zijn gezicht terugkeert.

"Het is onwaarschijnlijk welke reacties het optreden van de VAR voor gevolg heeft", steekt journalist François Colin van wal bij De Witte Duivel. "In Sports Late Night zat Eric Goens als fan van Club (wie komt op het dwaze idee om te denken dat de voetballiefhebber zit te wachten op de mening van een supporter, van welke club ook) uit zijn nek te lullen. De videoref moest worden afgevoerd omdat het systeem nog niet op punt staat en de VAR niet alle fouten uitwist."

"Wat een domme praat", klinkt het vervolgens erg scherp. "Je gaat een nieuw en beter remsysteem toch niet afwijzen omdat er nog steeds verkeersongevallen gebeuren? Ook de steeds weerkerende opmerking dat de VAR een gebuisde ref is, begint me stilaan serieus te ergeren. Je doet het, in alle beroepen en omstandigheden, met de beste mensen die je hebt. Trouwens, als we de redenering van de (uitstekende) tv-maker zouden doortrekken, moeten we de arbitrage afschaffen. Je zou immers tot de conclusie kunnen komen dat het systeem nog niet op punt staat en dat is het understatement van het weekeinde."

"Geert De Vlieger probeerde Goens vergeefs aan het verstand te brengen dat elke vergissing die dankzij de VAR wordt rechtgezet winst is. Wie later op de avond naar de Clasico keek, kon alleen meermaals spontaan deze uiterst relevante vraag stellen: waar blijft de videoref in La Liga? De VAR is vandaag kop van Jut, maar zonder hem zou dat de arbitrage zijn geweest", merkt Colin nog op. "De fouten van de voorbije weken zijn eerder aan de fluitenier te wijten dan aan de videoref. En dat Club (goal Diaby op Anderlecht, buitenspel Teo) en AA Gent (tegen Standard) een paar keer benadeeld werden, terwijl Anderlecht profiteerde (zie Club en penalty op Charleroi) is minstens zo veel de schuld van de scheidsrechters als de videorefs."

Poll: Kijk jij naar Sports Late Night?

TAGS  I  Goens  I   Colin  I   Club Brugge  I   Sports Late Night  I   Videoref  I   Anderlecht

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023