Matz Sels schept duidelijkheid over discutabel doelpunt Club Brugge

Matz Sels schept duidelijkheid over discutabel doelpunt Club Brugge
Maandag 07 mei 2018 - 18:28   I  

De videoref deed héél wat stof opwaaien tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht, maar er was natuurlijk ook nog dat doelpunt van de thuisploeg. Was de bal wel degelijk over de lijn bij de inzet van Abdoulay Diaby of niet?

Scheidsrechter Lawrence Visser en zijn lijnrechter oordeelden van wel en omdat dat de videoref niet voor uitsluitsel kon of mocht zorgen, werd de aansluitingstreffer van Club Brugge ook effectief goedgekeurd. Doellijntechnologie zou handig zijn, maar die is in België nu eenmaal niet voor handen.

De man die het beste oordeel kon vellen over de bewuste fase, is Anderlecht-doelman Matz Sels. “Bestaat er een beeld dat kan bewijzen dat die bal effectief over de lijn was?” vraagt de goalie zich luidop af in La Dernière Heure. “Neen, heeft men mij gezegd. Ik ben ervan overtuigd dat het geen doelpunt was.”

“Mijn lichaam bevond zich dan misschien wel achter de doellijn, maar dat wil niet zeggen dat ook de bal binnen was, hé. In mijn ogen was die bal echt niet over delijn. Het is frustrerend omdat ik een goede redding doe bij die fase. Bij Club Brugge waren ze gefrustreerd, maar wij mogen ook klagen over die bewuste fase”, besloot Sels.

Poll: Was het doelpunt?

TAGS  I  Sels  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Diaby

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024