Pro League neemt beslissing over verder bestaan videoref

Pro League neemt beslissing over verder bestaan videoref
Dinsdag 08 mei 2018 - 06:25   I  

De intrede van de videoref verliep dit seizoen niet zonder slag of stoot. Vooral tijdens play-off 1 veroorzaakten beslissingen van de mannen in het busje heel wat tumult. En toch zijn bij de Pro League niet van plan om zich te laten doen. Het is de bedoeling om ook volgend seizoen verder te gaan met de VAR.

"De frustratie zit zo diep dat sommigen zich afvragen af of we niet beter stoppen met het systeem van de videoref, hoewel het aantal correcte beslissingen objectief is toegenomen. De Pro League is alvast niet van plan er de stekker uit te trekken. Integendeel, ze stuurde een aanbeveling naar de voetbalbond om het contract met de huidige materiaalleverancier, het Canadese bedrijf Evertz, te verlengen", zo schrijft Het Nieuwsblad dinsdag.

“De Pro League heeft de voetbalbond aangeraden het contract met Evertz als technische operator te verlengen”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League. “Daarin zijn wel een reeks voorwaarden opgenomen. Er is een passage waarin staat dat we over drie jaar met een systeem vanop afstand zouden kunnen werken (dus niet meer met busjes, maar vanuit een centraal VAR-zenuwcentrum, nvdr.)."

"Er zijn een aantal technische problemen geweest met de VAR, maar die hadden niets te maken met Evertz, wel met Vokkero. Dat heeft een quasi-monopolie op het communicatiesysteem, omdat ze gehomo-logeerd zijn door de FIFA. We hebben nu beslist om extra oortjes aan te kopen, zodat we overal dubbele achter de hand hebben", voegt François er nog aan toe.

Poll: Moet er verder gegaan worden met de videoref?

TAGS  I  Videoref  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   François  I   Pro League

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022