Videoref die banden met Anderlecht zou hebben reageert op hele heisa

Videoref die banden met Anderlecht zou hebben reageert op hele heisa
Dinsdag 08 mei 2018 - 09:31   I  

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe insinueerde zondagavond, na afloop van de beladen topper tegen Anderlecht, een complot tegen zijn ploeg. Eén van de videorefs die al onder vuur lag dit seizoen, is Kris Bellon. Volgens sommigen zou de man nauwe banden hebben met Anderlecht, daar is volgens Bellon zelf niets van aan.

Bellon was aangesloten bij de veteranen van Londerzeel, waar ook Gunther Van Handenhoven speelt. Maar dat wil volgens de videoref niets zeggen. "Toen ze niet aan elf spelers geraakten, heb ik twee keer meegedaan”, aldus de 49-jarige Bellon in Het Nieuwsblad. “Voor de start van de play-offs heb ik de banden met de club verbroken, omdat ik voelde dat wat volgde volledige professionaliteit eiste.”

“Ik heb me na mijn scheidsrechtersloopbaan in 2007 aangesloten bij Londerzeel, omdat daar vrienden speelden van vele jaren (ook zijn broer Karl speelt er, nvdr.). Van Handenhoven is twee jaar geleden in Londerzeel komen wonen en vroeg of hij met ons kon meespelen. Dat kon. Maar we hebben amper wedstrijden samen gespeeld. Bovendien heb ik ook vrienden die Club-fan zijn. Dat laat me koud. Maar dat op deze manier mijn integriteit in twijfel wordt getrokken, doet pijn", benadrukt Bellon.

"Zware prijs die ik moet betalen voor wekelijkse haatmails"

De man probeert zelfs zoveel mogelijk tijd in de arbitrage te steken. “Ik denk dat er in België behalve ik niemand de laatste elf jaar 50 tot 70 uur per week in de arbitrage steekt. Ik ben gaan voetballen om er even niet aan te denken. Dergelijke insinuaties zijn een zware prijs die ik moet betalen voor de wekelijkse haatmails die ik krijg."

"Dat men op die manier mijn sociaal leven gaat uitpluizen en in één adem mijn integriteit in twijfel trekt, is hard. Ik neem alle beslissingen in eer en geweten. Ook toen ik in de slotfase van ­Eupen-Club Brugge als ­videoref twee keer ingreep en dankzij die ingrepen Club Brugge een 2-0-achterstand ophaalde", besluit Bellon.

Poll: Geloof jij deze uitleg?

TAGS  I  Videoref  I   Bellon  I   Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024