De Mos vernietigt systeem van Martinez: "Dan blijven we beter thuis"

De Mos vernietigt systeem van Martinez:
Dinsdag 08 mei 2018 - 11:52   I  

Terwijl de Belgische voetbalcompetitie stilaan ten einde loopt komt het WK dichterbij. Roberto Martinez staat voor een belangrijke keuze, want zijn selectie voor Rusland zal binnenkort bekendgemaakt worden. Hij zal enkele spelers teleurstellen en enkele spelers gelukkig maken.

Toch is het de bedoeling om met die spelers resultaten te boeken in Rusland en Aad de Mos vreest dat dat moeilijk wordt met het huidige systeem van Martinez. Tegen de kleintjes zullen de Rode Duivels geen problemen hebben, maar tegen de grotere ploegen hebben we volgens de Nederlandse analist weinig te zoeken.

"Als Roberto Martínez zijn systeem blijft spelen, hoeven we niet eens te gaan. Dan kan je beter thuis blijven. Elk middenveld dat met drie speelt, speelt je helemaal dronken. Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne en Axel Witsel kunnen dat niet belopen. Dat hebben we tegen Mexico én tegen Japan gezien. Ook de mensen aan de buitenkant zijn een probleem. Thomas Meunier is aan de rechtse kant de beste opbouwende man, maar zodra hij moet verdedigen, holala... Naar voor tegen de kleintjes is dat geen probleem, maar zodra je uitkomt tegen een ploeg die gelijk is aan jou of die sterker is, kom je rechts tekort met Meunier en links met Yannick Carrasco", aldus De Mos in Sport/Voetbalmagazine.

Samenzitten met Henry

Martinez moet dus met enkele ervaren spelers en met Henry samenzitten om een oplossing te vinden voor dat probleem. "Dat Martínez maar doet wat ik direct zou doen: samenzitten met Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Eden Hazard en De Bruyne en bespreek het, samen met Thierry Henry."

Poll: Moet Martinez zijn systeem omgooien tegen de grote landen?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez  I   Henry

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024