Scheidsrechtersbaas Verbist serieus onder vuur: "Een fout van formaat"

Scheidsrechtersbaas Verbist serieus onder vuur:
Dinsdag 08 mei 2018 - 16:15   I  

Johan Verbist geeft normaal elke keer duiding bij betwistbare fases van het afgelopen weekend. Na de topper tussen Club en Anderlecht hield hij de liepen dan weer stijf op elkaar en dat is toch wel een erg vreemde beslissing.

Dat vond ook Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws, die erg hard is voor Verbist. Hij lijkt het systeem van de VAR niet op één en dezelfde lijn te krijgen bij zijn scheidsrechters, want er is momenteel een volledige willekeur wat betreft enkele fases.

"Maar zijn stilzwijgen gisteren is een communicatiefout van formaat. En een gebrek aan emotionele intelligentie. Verbist begrijpt hierbij niet dat de clubs en bij uitbreiding het voetbalpubliek drié speeldagen voor het einde duidelijkheid wensen. Ivan De Witte sméékte vorige week haast: "Geef ons de modus operandi van het VAR-systeem." Het gaat hier om de landstitel, for God's sake. Om twintig miljoen euro Champions League-inkomsten", aldus Keygnaert.

Schuld aan het Belgische voetbal

"Een gebrek aan uniformiteit is het failliet van elk reglement. Het tegenstrijdige ingrijpen van Bellon en Pots wijst er tevens op dat Verbist intern evenmin de lijn uitzette. Maar Johan Verbist, en hij alleen, moet staan voor een consequente modus operandi. Hij is dat het Belgische voetbal verschuldigd."

Poll: Had Verbist moeten communiceren na de topper?

TAGS  I  Verbist  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Charleroi

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024