Leko over het verlies van Sterchele: "Dat zal me altijd bijblijven"

Leko over het verlies van Sterchele:
Dinsdag 08 mei 2018 - 17:15   I  

Ivan Leko is een gevoelsmens. Als hij over voetbal begint te praten dan staat de schittering in zijn ogen symboliek voor het liefde voor het spelletje met de bal. Tien jaar geleden maakte die schittering plaats voor tranen, oprechte tranen.

Ivan Leko verloor met François Sterchele niet alleen een fantastische ploeggenoot, maar ook nog eens een fantastische vriend. Leko is dan ook nog steeds vol lof over de mens én de voetballer Sterchele. Hij zal hem dan ook nog lang blijven herinneren.

“Als een fantastische gast. Iemand met zoveel energie. Hij creëerde positiviteit rondom hem. Dat maakte iedereen beter, gelukkiger. Op voetbalvlak, maar vooral op menselijk vlak was hij een topper. Altijd aan het lachen. ‘Jokes’ aan het maken. In gebroken Engels - geen van ons beiden beheerste het Nederlands, en hij was Engels aan het leren. Nee: topgast. Als speler, maar vooral als mens. Hij was geen normale persoon. Niet iemand die je elke dag leert kennen. Op vijf minuten tijd kon hij je beste vriend worden", aldus Leko volgens HLN.

"Dat zal ik nooit vergeten"

Enkele dagen na het trieste ongeval moest Club Brugge nog een wedstrijd afwerken, de laatste van het seizoen. Leko scoorde toen ook, maar dat was allemaal zo relatief toen. Het hele stadion was in rouw en dat is iets dat Leko nooit meer zal vergeten.

“Zoiets gebeurt misschien één keer in je leven. Het gevoel toen... Dat was zo sterk. Het stadion was zo kalm, zo stil. Dertigduizend mensen waren samen aan het rouwen. Iedereen verwerkte het drama op dat moment. Dat blijft me het meeste bij. De staf, de supporters, de spelers: iedereen was kapot. Maar het respect naar François was ook verschrikkelijk groot en mooi.”

Poll: Zal er over tien jaar nog steeds applaus volgen in minuut 23?

TAGS  I  Leko  I   Club Brugge  I   Sterchele

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022