Doelpunt van Diaby blijft voor beroering zorgen: "Onvolledige analyse dus"

Doelpunt van Diaby blijft voor beroering zorgen:
Dinsdag 08 mei 2018 - 17:15   I  

Analisten Filip Joos, Jan Mulder, Peter Vandenbempt en Marc Degryse zaten op maandagavond weer rond de tafel bij Extra Time. In laatste instantie kwam ook een nieuwe gast erbij. Wetenschapper Lieven Scheire kwam uitleggen wanneer de bal al dan niet over de lijn is en wanneer een doelpunt geldig is. Ook legde Scheire haarfijn uit hoe de discutabele fase bij Club Brugge en Anderlecht opgelost kan worden.

Door de schaduw en de ligging van de bal kan gezien worden of de bal de lijn is gepasseerd. Sels leek de bal vervolgens ook naar voren te bewegen. De conclusie van Lieven Scheire is duidelijk: "GEEN doelpunt". Ook oppert de wetenschapper al grappend voor de MAR, de meetkunde assistent ref. Op twitter was het merendeel alvast enthousiast over de bespreking van Lieven Scheire en de uitleg van de Gent-Supporter.

Maar met die analyse is niet iedereen het eens. Zo reageerde Frederik Deconinck, wetenschapper aan de Universiteit van Gent, dat de locatie van de schaduw ten opzichte van de lijn afhankelijk is van de hoogte van bal. Of de bal al dan niet over de lijn was laat de wetenschapper wel buiten bepaling. Nog steeds geen antwoord op de vraag of de bal over de lijn was dus, al zullen we dat wellicht nooit weten. 

Poll: Moet de JPL doellijntechnologie invoeren?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024