Verbist reageert voor het eerst na VAR-falen en haalt uit naar Club Brugge

Verbist reageert voor het eerst na VAR-falen en haalt uit naar Club Brugge
Woensdag 09 mei 2018 - 08:06   I  

De videoref deed vorig weekend weer héél wat stof opwaaien. De topper tussen Club Brugge stond niet alleen bol van de spanning, maar ook van de discutabele fases en verkeerde beslissingen van de videoref. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist hulde zich enkele dagen in stilzwijgen, maar heeft nu toch gereageerd.

“Het staat vast dat er tijdens Club Brugge-Anderlecht fouten gemaakt zijn", kan Verbist niet anders dan toegeven in een gesprek met Het Nieuwsblad. "We hebben een aantal ­fasen doorgestuurd naar IFAB om hen advies te ­vragen. De mogelijke strafschopovertreding op Hans Vanaken was één van die fasen. Daarom heb ik in eerste instantie ook gewacht met reageren vooraleer we hun info hadden", benadrukt Verbist. "Maar het staat buiten kijf dat er fouten gemaakt zijn tijdens die match.”

Vincent Mannaert, CEO bij Club Brugge, uitte tijdens de voorbije dagen stevige kritiek op Verbist. Al houdt de scheidsrechtersbaas zich daar naar eigen zeggen niet mee bezig. "Ik had die kritiek nog niet gehoord, maar in mijn ogen werkt de VAR wel. Er zal nooit een moment komen dat alle beslissingen honderd procent correct zullen zijn. In het beste geval zal je die honderd ­procent slechts kunnen benaderen."

"Ik vind ook niet dat we al verder hadden moeten staan in deze test­fase. Als je het begin van de testfase vergelijkt met nu hebben we al een grote stap voorwaarts gezet. ­Alleen, in andere landen hebben ze misschien meer middelen. Ik ben al in het Duitse Keulen en het ­Nederlandse Hilversum geweest waar de VAR vanuit een centrale plaats voor het hele land werkt. Ik ben daar ook voorstander van, maar ik vermoed dat dit meer kost dan ons huidige systeem."

Poll: Ben jij voorstander van de VAR?

TAGS  I  Verbist  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Videoref

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024