Verbist onderneemt actie na 'bewijs over 3 videorefs die Anderlecht-fan zijn'

Verbist onderneemt actie na 'bewijs over 3 videorefs die Anderlecht-fan zijn'
Woensdag 09 mei 2018 - 09:00   I  

De supporters van Club Brugge voelden zich na afloop van de topper tegen RSC Anderlecht serieus verongelijkt. De arbitrage - en de videoref in het bijzonder - werd op de korrel genomen. Niet veel later vonden enkele Club-fans zelfs bewijs van het feit dat enkele videorefs in het verleden openlijk uitkwamen voor hun Anderlecht-liefde.

Bij één van de videorefs werd een foto met een Anderlecht-training gevonden. Bij twee anderen, Istvan Lagaert en Christophe Snoeck, lieten zich in een recent verleden dan weer negatief uit over Michel Preud'homme, toen die nog bij Club Brugge werkte. Extra pijnlijk: de twee waren zondag samen met Tim Pots videoref bij Club Brugge-Anderlecht en namen enkele bedenkelijke beslissingen.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist is niet van plan om het hierbij te laten. "Ik heb die geruchten gehoord, maar ik zit niet op sociale media. Ik moet dat nagaan, maar als blijkt dat het klopt, moet er over maatregelen nagedacht worden", waarschuwt Verbist in Het Nieuwsblad.

"Wat die gaan zijn? Dat kan ik nu nog niet zeggen, maar in het algemeen lijkt het mij logisch dat scheidsrechters die fan zouden zijn van een club geen wedstrijden van die club mee leiden. Nu, ik betwijfel of er refs zijn die echt fan zijn. Ik ken er alvast geen. Ik ga uit van neutraliteit", stelt Verbist nog.

Poll: Mag de man volgens jou nog videoref zijn?

TAGS  I  Videoref  I  VAR  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024