'Standard neemt onverwachte beslissing over Preud'homme'

'Standard neemt onverwachte beslissing over Preud'homme'
Woensdag 09 mei 2018 - 10:29   I  

Michel Preud'homme is momenteel niet actief bij een club, maar toch is hij zowat de meest besproken Belgische trainer van het moment. Vorige week gaf de Luikenaar aan dat hij open staat voor een terugkeer naar Standard, ook al staat Ricardo Sa Pinto daar momenteel nog aan het roer. Analist Aad de Mos heeft er zo zijn mening over.

"De vraag is: is het verstandig om Preud’homme te halen als Standard tweede wordt en ze Champions League halen?", vraagt de Mos zich luidop af in Sport/Voetbalmagazine. Volgens hem zou Standard moeten opteren om Preud'homme in een andere rol te duwen. "Het zou wel verstandig zijn als Michel technisch directeur zou worden en Sá Pinto trainer blijft. Maar ik zou een jaar wachten. Sá Pinto weet zijn spelers wel te raken, heeft een goeie veldbezetting. Zijn principes bevallen me."

De Mos is overigens onder de indruk van het huidige spelersmateriaal bij Standard."Ik heb in mijn leven al zoveel voetbal gezien dat ik wel eens iets laat passeren wat niet hoeft voor mij. Maar als er bij onze tv-zender in Nederland in het aanbod een match van Standard zit, pak ik hem."

"Edmilson verbaast me, na STVV had ik dit niet van hem verwacht. Van Mehdi Carcela wist je dat hij dit kon", benadrukt de Nederlander. Al ziet hij ook een minpunt: "Bij die doelman denk ik soms wel eens: ben jij de keeper van Mexico?"

Poll: Denk jij dat Preud'homme volgend seizoen trainer is bij Standard?

TAGS  I  Preud'homme  I  Sa Pinto  I  Club Brugge  I  Standard  I  De Mos

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024