"Hij is nu al de potentiële nieuwe Gouden Schoen"

Woensdag 09 mei 2018 - 10:44   I  

Het seizoen 2017-2018 loopt op zijn laatste benen en het is plots weer heel spannend voor de titel. Met Club Brugge, Anderlecht en Standard zijn nog drie ploegen in de running om met de oppergaai aan de haal te gaan. De beste speler op de Belgische velden, die loopt volgens analist Wim De Coninck rond bij Standard.

De Coninck keek de voorbije weken met open mond naar de prestaties van Mehdi Carcela. "Met voorsprong de beste in play-off 1. Het zelfvertrouwen, de arrogantie soms, waarmee hij voetbalt, is het laatste decennium ongezien op de Belgische velden. Tegenstanders worden gedold of gaan op de loop", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

"Zijn snelheid, techniek in beweging, dribbelvaardigheid, afwerking, overzicht én enorme fysieke conditie - hij heeft hard gewerkt om die weer op peil te krijgen - maken van Standard een potentiële titelkandidaat", benadrukt De Coninck.

De analist ziet ook nog andere, ietwat onverwachte, smaakmakers bij De Rouches. "En dan wordt ook een geflopte transfer als Renaud Emond weer een goalgetter. Met 16 op 21 kan Standard de lachende derde hond worden, zeker omdat ook Edmilson zijn vorm blijft aanhouden en Guillermo Ochoa weer WK-vorm toont. Het is mij een raadsel waarom Carcela het in het buitenland niet heeft gemaakt. Als hij in Luik blijft, is hij nu al de potentiële Gouden Schoen", besluit De Coninck.

Poll: Kan Carcela volgend jaar de Gouden Schoen winnen?

TAGS  I  Carcela  I  De Coninck  I  Standard  I  Club Brugge  I  Vormer

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024