Kiest Club Brugge volgend seizoen verrassend voor Sammy Bossut?

Kiest Club Brugge volgend seizoen verrassend voor Sammy Bossut?
Woensdag 09 mei 2018 - 12:31   I  

Club Brugge heeft al een heel seizoen lang een probleem in doel. Ethan Horvath kreeg zijn kans als eerste doelman, maar na enkele fouten verloor die zijn basisplek en kwam hij niet meer in de ploeg. Butelle en Hubert werden gewikt en gewogen, maar te licht bevonden. Gabulov werd gehaald, maar overtuigde niet. Vermeer overtuigde dan weer wel maar viel uit met een blessure.

Volgend seizoen zal Club Brugge een nieuwe doelman halen. De vier doelmannen die het nu in haar rangen lopen heeft mogen meer dan waarschijnlijk beschikken. Club Brugge haalde met Gabulov en Vermeer twee ervaren buitenlandse doelmannen. Nochtans lopen er in België voldoende doelmannen, met ervaring, rond. Toch werden die over het hoofd gezien.

Zo ook Sammy Bossut, die lijkt vastgeroest in Zulte Waregem. Zelf vind de doelman dat niet erg, al keek hij toch wat vreemd op toen Club een 34-jarige Rus ging halen in plaats van een ervaren doelman die de competitie wel kent. “Het zal dan meer dan vijftien jaar zijn. En ik voel me hier nog steeds even goed. Al vraag ik mezelf ook weleens af: hoe zou dat toch komen? Als Club een Rus van 34 haalt, kan je toch evengoed Bossut van 32 nemen? Ik bewijs nog elke match mijn meerwaarde. En ik sta nog steeds voor alles open. Al lag ik er nog nooit wakker van. Weet je: als ze mij echt willen, komen ze mij wel halen", aldus Bossut in Het Nieuwsblad.

Tevreden over zijn carrière

Alles bij elkaar opgeteld kijkt de doelman wel met trots terug op zijn carrière bij Zulte Waregem. “Ik kan alleen maar tevreden zijn over mijn carrière: een WK meegemaakt, een beker gewonnen… Ik leef echt niet met de gedachte: Waarom was het maar één keer? Of waarom geen topclub? Ik leef van dag tot dag. En ik ben gelukkig. Maar ik zeg wel: één keer Rode Duivel, altijd Rode Duivel. Daar zal ik bij elk WK aan denken.”

Poll: Zou Bossut het beter doen dan Gabulov?

TAGS  I  Bossut  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024