Proto weet het zeker: "Met hem was Anderlecht nu al kampioen"

Proto weet het zeker:
Woensdag 09 mei 2018 - 12:43   I  

Silvio Proto zal altijd een paars-wit hart blijven hebben. De doelman volgt zijn ex-ploeg dan ook nog steeds op de voet. Hij ziet vanuit het warme Griekenland hoe Anderlecht plots weer volop meedoet voor de titel. Voor Proto is dat geen verrassing, want hij kent de kwaliteiten van Anderlecht.

Hij gelooft er trouwens in dat Anderlecht de titel nog kan pakken. Hij zit enkele belangrijke spelers opstaan die van groot belang kunnen zijn voor deze ploeg. Met nog drie wedstrijden te spelen wordt het ongetwijfeld spannend, ziet ook Silvio Proto.

 

“Ik supporter nog altijd voor Anderlecht”, zegt Proto. “Zondag keek ik hier in Athene via livestreaming naar Brugge-Anderlecht. Mijn ploeg voetbalde goed georganiseerd en had een super ­Trebel in de rangen, hè. Hij is de beste dit seizoen en de enige die ik echt niet zou laten vertrekken in de zomer. Ik zie Anderlecht echt nog kampioen worden. Teo scoort weer, Markovic ontbolstert en er is Deschacht. Ik heb ­ Ollie gebeld toen hij in de B-kern zat. Hij zei toen al dat hij zou terugkeren en hij doet het nog ook. Respect. Als ­Anderlecht Deschacht volgend seizoen houdt om vijf matchen te spelen, zullen het vijf goede matchen zijn. Zo zit ­ Ollie in elkaar", aldus Proto in Het Nieuwsblad.

"Met hem nu al kampioen"

De titel kan dus naar Anderlecht gaan, al zou dat volgens Proto al het geval geweest zijn als Onyekuru fit gebleven was. "Anderlecht kan straks vanuit het niets de titel pakken zoals in 2014. Meer nog, als Onyekuru fit was gebleven dan was het nu al zover. Onyekuru is een topspits.”

Poll: Was Anderlecht met Onyekuru al kampioen geweest?

TAGS  I  Anderlecht  I   Proto  I   Onyekuru

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024