Anderlecht wrijft zich in de handen met transfer: “Een machine, onmenselijk”

Anderlecht wrijft zich in de handen met transfer: “Een machine, onmenselijk”
Donderdag 10 mei 2018 - 09:28   I  

Yanncik Ferrera was de eerste de gok durfde wagen met Hassane Bandé en Elias Cobbaut bij KV Mechelen. Beide spelers zijn voor een miljoenenbedrag de deur uitgegaan en vooral Anderlecht heeft een goede deal gedaan met verdediger Cobbaut, zo vindt de coach.

“Op het mentale en fysieke niveau maakte Elias direct indruk op mij", laat Ferrera optekenen in Sport/Voetbalmagazine. “Om te lachen noemde ik hem een machine. Omdat hij lange tijd op hoge snelheid kon rennen en onverstoorbaar was. Hij werkte altijd hard totdat het onmenselijk werd. Hij ging door het vuur en gaf nooit op. Bovendien heeft hij nooit een blessure gehad.”

Ferrera weet ook dat de druk bij Anderlecht hoog zal liggen. “We moeten hem tijd geven. Ik voelde me nooit nerveus. Op een dag raakte Uros Vitas geblesseerd tijdens de warming-up en moest Elias starten. Hij bleef kalm en verbaasde me. Ondanks zijn jonge leeftijd was hij erg volwassen. En hij heeft nog steeds een mooie groeimarge.”

Ook Cobbaut zelf dacht aan de coach die hem de eerste kans gaf. “Na zijn transfer naar Anderlecht stuurde Elias me een bericht met de mededeling: ‘Bedankt coach, zonder jou had dit niet gelukt.’ Ik vond dat geweldig. Het klopt dat ik mee heb geholpen aan zijn evolutie en daar ben ik bijzonder trots op.”

Poll: Cobbaut is een goede aankoop van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cobbaut

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024