Het blijft rommelen bij Anderlecht: “Coucke had zo’n reactie niet verwacht”

Het blijft rommelen bij Anderlecht: “Coucke had zo’n reactie niet verwacht”
Donderdag 10 mei 2018 - 09:40   I  

Gisteren was er veel commotie rond de vrouwenploeg van Anderlecht. Plots kwam het nieuws naar buiten dat Coucke de stekker uit het vrouwenvoetbal van paars-wit zou trekken, ondanks dat ze kampioen zijn geworden. Het nieuws werd meteen door de voorzitter zelf ontkracht maar ex-voetbalster en analiste Imke Courtois denkt dat er meer aan de hand is.

"Rond middernacht kreeg ik een sms van een van de speelsters: 'De vrouwenploeg van Anderlecht bestaat niet meer volgend jaar', las ik. Half wakker dacht ik dat het een grapje was. Gisteren sijpelde het nieuws echter steeds meer door. Het was emotioneel. De meisjes hebben gehuild", vertelt Courtois in een gesprek in De Afspraak.

"Het eerste wat ze meestal communiceren is dat er geen of heel weinig budget zal zijn naar volgend seizoen toe. Dat is er, denk ik, gecommuniceerd geweest. Terecht was daar opstand tegen. Ik denk dat Marc Coucke niet juist heeft ingeschat wat de impact zou zijn van zijn beslissing. Vrouwenvoetbal is aan een opmars bezig, mede dankzij de Red Flames. Heel veel mensen zetten zich stilletjesaan achter vrouwenvoetbal. Ik denk niet dat hij verwacht had dat er zo'n reactie op zou komen van de mensen."

Besparen

Imke Courtois denkt dat er weldegelijk een plan was om de vrouwenploeg op te doeken. “Vrouwenvoetbal is het gemakkelijkste om op te besparen binnen clubs als Anderlecht. Voetbal is al lang niet meer enkel en alleen passie. Wel nog voor wie het speelt en de supporters. Maar voetbal is een bedrijf: er moet geld binnenkomen en er vertrekt heel veel geld. Op dat vlak zijn vrouwen niet heel rendabel. Wat niet wegneemt dat daarover nagedacht moet worden: hoe kunnen we vrouwen meer in de picture krijgen en meer sponsors aantrekken?"

Poll: Moet Anderlecht besparen op vrouwenvoetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Courtois  I  Coucke

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024