Vanhaezebrouck pareert kritiek met nieuwe tirade naar Sa Pinto

Vanhaezebrouck pareert kritiek met nieuwe tirade naar Sa Pinto
Vrijdag 11 mei 2018 - 13:53   I  

Hein Vanhaezebrouck was na de verloren partij tegen Standard bikkelhard voor Standard-coach Sa Pinto. De oefenmeester van Anderlecht kon achteraf dan ook op veel kritiek rekenen maar neemt zijn woorden niet terug, erger nog Vanhaezebrouck doet er nog een schepje bovenop.

“Ze verwijten mij een gebrek aan collegialiteit, maar voor mij is Ricardo Sa Pinto al lang geen collega meer. Een collega is iemand die waardering heeft, die je accepteert en iedereen zijn job laat doen. Sa Pinto heeft dat nooit gedaan. In het begin van het seizoen maakte hij met elke coach ruzie op zijn persconferentie en toen daar commentaar op kwam gaf hij geen persconferenties meer”, haalt Vanhaezebrouck opnieuw uit op zijn wekelijkse persconferentie.

“Hij is vier keer naar de tribune gestuurd. Voor zijn dug-out staat hij meer op het veld dan naast het veld. En tegen ons...Twee keer heeft Sa Pinto mijn assistent Karim Belhocine aangevallen en zijn familie verweten. Zonder enige reden. Die kerel is voor mij echt geen collega meer en dus moet men mijn niet verwijten dat ik niet collegiaal ben. Het enige waar ik een beetje spijt van heb is dat ik zei dat hij over twee weken weg is. Dat had ik niet moeten doen”, zo valt te lezen in Het Nieuwsblad.

Ondanks de rivaliteit tussen beide coaches schudde Vanhaezebrouck toch de hand met de Portugese Sa Pinto voor de wedstrijd. “Dat doe ik altijd. Ik ben beleefd en collegiaal.Kijk, met Peter Maes of met Francky Dury of met Michel Preud’homme heb ik ook al strijd gevoerd, maar dat was altijd met een wederzijdse waardering. Daarna was er nooit een probleem, maar met Sa Pinto...”

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Sa Pinto  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024