Scheidsrechtersbaas Verbist reageert vreemd na heisa in Anderlecht-Standard

Scheidsrechtersbaas Verbist reageert vreemd na heisa in Anderlecht-Standard
Vrijdag 11 mei 2018 - 17:15   I  

De VAR speelde deze speeldag eens geen hoofdrol, maar toch voelden ze zich in Anderlecht bekocht nadat ze geen strafschop kregen na een fout op Morioka. De VAR greep ook niet in, tot veel onbegrip in het paars-witte kamp.

Johan Verbist heeft gereageerd op één fase in de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard, maar niet op de penalty die dus niet gefloten werd. Hij heeft het enkel over de fase met Fai en Kums en zwijgt dus over de overtreding op Morioka. "Na een stevige tussenkomst van Collins Fai waarbij scheidsrechter Bart Vertenten liet verder spelen kwam de VAR tussen voor een mogelijke rode kaart. Na het zien van de beelden besloot de scheidsrechter dat naar zijn mening een gele kaart voldoende was", aldus Verbist via de webste van de Belgische voetbalbond.

Hij ging ook nog in op een fase uit de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Waasland-Beveren. De afgekeurde 9-0 was blijkbaar belangrijker om te bespreken dan de niet-gefloten penalty bij 0-0 tussen Anderlecht en Standard. "Na een voorzet van Onur Kaya gaat een aanvaller van Zulte Waregem vanuit buitenspel naar de bal. Alhoewel hij de bal waarschijnlijk niet raakt, beïnvloedt hij toch de doelman. Correcte beslissing van de VAR om de scheidsrechter naar het scherm te roepen en hem de situatie te tonen. Doelpunt wordt terecht afgekeurd voor buitenspel."

Poll: Begrijp jij waarom hij die penaltyfase niet bespreekt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  Waasland-Beveren  I  Verbist

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024