KV Mechelen doet gouden zaak in strijd om POI, degradatietopper onbeslist

Dinsdag 20 december 2016 - 22:19   I   door Redactie

KV Mechelen heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om play-off I. Malinwa won met 1-0 van Charleroi na een laat doelpunt van Mats Rits. In de stand komt KVM op een voorlopig gedeelde vierde plaats naast Charleroi.

KV Mechelen - Charleroi 1-0
80' Rits 1-0

KV Mechelne kreeg de beste kansen. Malinwa wrong die evenwel allemaal de nek om. In de tweede helft kwam Charleroi wat beter in de wedstrijd, maar het was KV Mechelen dat uiteindelijk nog met de zege aan de haal ging. Mats Rits scoorde in de rebound nadat Penneteau een schot van Bjelica moest lossen. Een verdiende goal en zege voor KVM.

Moeskroen - Westerlo 0-0

In de eerste helft had Moeskroen de beste kansen. Scoren lukte niet. Ook in de tweede helft zwegen de kanonnen van beide teams. Na de rust werd er nog amper gevoetbald. Het was overduidelijk een degradatieduel en beide teams hadden schrik om te verliezen.

Waasland-Beveren - Sint-Truiden 3-1
6' Gano 1-0, 45' Buatu 2-0, 63' Cerigioni 3-0, 75' Boli (pen) 3-1

De thuisploeg had aan de rust al een mooie voorsprong opgebouwd. In minuut zes kopte Gano de 1-0 binnen. Vlak voor de rust zette Buatu zijn knikker ertegen en verdubbelde zo de voorsprong. Met een heerlijk doelpunt deed Cerigioni in de tweede helft de deur op slot. De penaltygoal van Boli kwam te laat.

TAGS  I  KV Mechelen  I   Charleroi  I   Westerlo  I   Moeskroen  I   Waasland-Beveren  I   Sint-Truiden