Vandeweghe kent het lot van Sa Pinto: “Zou al vreemd moeten lopen”

Vandeweghe kent het lot van Sa Pinto: “Zou al vreemd moeten lopen”
Vrijdag 11 mei 2018 - 22:37   I  

Na de overwinning van Standard op Anderlecht wordt de toekomst van de Portugees Sa Pinto nog feller besproken. De controversiële oefenmeester van de Rouches ligt al bijna een heel seizoen onder vuur na rare fratsen op en naast het veld en de naam Preud’homme wordt nu volop genoemd.

Sa Pinto heeft echter ook voor een enorme ommekeer gezorgd bij Standard. Het won de beker overtuigend van Club Brugge en doet nu ook nog mee voor de titel na een zeer sterke reeks in play-off 1. Sa Pinto is dan ook stilaan de harten van de Standard-supporters aan het veroveren.

Journalist Vandeweghe vertelt in De Morgen dat Standard geen keus heeft. “De brede autoweg richting Luik die voor Michel Preud'homme helemaal open lag, is na Anderlecht nog iets meer opengebroken. Het zou al heel vreemd moeten lopen als Ricardo Sá Pinto niet zou blijven.”

Tactisch inzicht

“Tegen Anderlecht had hij geluk dat het geen 2-0 stond bij de rust, maar hoe hij daarna zijn team anders liet voetballen, Mehdi Carcela als valse 9 en Renaud Emond naar de flank haalde, dat getuigde toch van tactisch inzicht.”

“Het was een mix van de Portugese zin voor realiteit en de aanpak die we kennen van Atlético: eerst proberen overleven, niet te veel investeren en op counter ongenadig toeslaan. Dat levert een 19 op 24 op.”

De titel

“De titel lijkt misschien wat ver af, hoewel een overwinning volgende week thuis hen weer op een punt van Club Brugge zou brengen, maar de tweede plaats en het ticket voor de voorronde van de Champions League lijkt voor het grijpen”, aldus Vandeweghe in De Morgen.

Poll: Standard moet verdergaan met Sa Pinto?

TAGS  I  Vandeweghe  I  Sa Pinto

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024