'Filip Joos wordt aan de kant geschoven als commentator'

'Filip Joos wordt aan de kant geschoven als commentator'
Zondag 13 mei 2018 - 08:44   I  

Vanavond om 18u speelt AA Gent thuis tegen Anderlecht. Play Sports heeft voor de wedstrijd speciale commentatoren voorzien. Het wordt eens strijd tussen Radio Gaga-heren Joris Hessels en Dominique Van Malder enerzijds en regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah anderzijds. Ook een fan krijgt de kans om als co-commentator te fungeren. Filip Joos wordt zo naar de achtergrond geschoven door deze unieke commentatoren.

Vorig jaar was de wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent het toneel om nieuwe commentatoren te testen. Rik Verheye en Johan Heldenbergh waren toen de verslaggevers. “Dit is een jongensdroom die uitkomt. Ik ben als kind nooit zo’n begenadigd voetballer geweest, ik was er meer bij voor de sfeer in de kleedkamer. Maar ik hou wel enorm van het spelletje.”, vertelt Hessels tegen De Zondag.

Filip Joos

“Ik kijk op naar goede voetbalcommentatoren zoals Peter Vandenbempt en Filip Joos. Daarom kijk ik er ook zo naar uit om dit zelf – op amateuristische wijze weliswaar – te mogen doen. En dat in het meest geweldige stadion van België.” Op Play Sports 2 is overgens nog steeds neutrale commentaar. Play Sports 3 en 4 geven respectievelijk AA Gent en Anderlecht-commentaar. Filip Joos zal de mogelijk kampioenenmatch Standard-Club Brugge voor zijn rekening nemen.

El Arbi en Fallah

Voor Anderlecht zal Adil El Arbi en Bilall Fallah de commentaar verzorgen. Het regisserende duo zorgde voor onder meer Black en Patser en zullen de nodige “zotte shit” en “f*cks” bovenhalen. Toch denkt Hessels dat dat duo meer voetbalkennis heeft.

“Ik denk dat wij het in vergelijking met Adil en Bilall meer van onze voetbalkennis dan van ons sappig dialect moeten hebben. Mocht het een wedstrijdje zijn om het beste dialect, dan zouden we inderdaad de boot in gaan, maar gelukkig krijgen we gezelschap van die hardcore Gentenaar”, aldus Hessels.

Poll: Naar welke commentatoren zal jij luisteren?

TAGS  I  Filip Joos  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  El Arbi

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024