Anthuenis weet wat Standard moet doen wil het winnen van Club

Anthuenis weet wat Standard moet doen wil het winnen van Club
Zondag 13 mei 2018 - 09:27   I  

De topper in play-off 1 is ongetwijfeld Standard-Club Brugge. Blauw-zwart heeft aan een puntje genoeg om de titel in de wacht te slepen terwijl Standard nog wil meestrijden tot de laatste speeldag. De Rouches zijn ook de ploeg in vorm.

Toch weet Anthuenis dat de druk Standard ook parten zal spelen. “Standard zit in een enorm prachtige periode, maar nu plaats één of twee binnen bereik ligt, zal er toch druk bij komen kijken voor de Rouches. Dat is onvermijdbaar voor elke ploeg, zeker als het om de prijzen gaat”, vertelt hij tegen De Morgen.

“Uiteraard is er ook nog het thuisvoordeel voor Standard, maar dat neemt niet weg dat dit Club Brugge in staat moet zijn om een punt te pakken op Sclessin. En mocht het alsnog mislopen voor hen, is er nog geen man overboord. Het zal een tik zijn, maar thuis tegen AA Gent op de slotspeeldag kunnen ze het nog altijd rechtzetten.”

Tactiek Standard

Anthuenis weet alvast wat Standard moet doen wil het winnen van Club Brugge. "Standard speelt altijd zijn eigen spel. Dat moet het ook doen tegen Club. Er voluit voor gaan en niet te veel denken aan de tegenstrevers. Naast het enthousiasme heb je dan ook nog altijd de individuele klasse van sommige spelers."

"Wat echter op dit vlak weinig wordt benadrukt, is de inbreng van de coach. Sá Pinto is erin geslaagd alle spelers in hun positie zowel verdedigend als aanvallend te laten meedenken. Hij heeft van individuen een mooi geheel gevormd."

Poll: Heeft Anthuenis gelijk?

TAGS  I  Anthuenis  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024