'Oorzaak vernietigende uithaal Vanhaezebrouck naar Sa Pinto gekend'

'Oorzaak vernietigende uithaal Vanhaezebrouck naar Sa Pinto gekend'
Zondag 13 mei 2018 - 10:07   I  

Hein Vanhaezebrouck dat tot tweemaal toe vernietigend uithaalt naar Sa Pinto, of de aimabele Vanderhaeghe die zich langs de lijn boos maakt. De trainers uit play-off 1 laten zich kennen in de laatste fase van het kampioenschap.

Vooral Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck krijgt de volle laag na zijn gewaagde uitspraken over Standard-oefenmeester Sa Pinto. “Van die vent wordt je wijzer”, klonk het sarcastisch en scherp. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine weet wat het probleem is.

“Trainers zitten zo in de wurggreep van de stress dat ze amper nog zichzelf zijn. Ze hebben het vaak moeilijk om waardig met een nederlaag om te gaan. Het is iets wat ook Hein Vanhaezebrouck na al die jaren in het vak nog steeds moet leren.”

“Hoe bezeten van voetbal Vanhaezebrouck ook is, hoe hij zich daar dag en nacht in verdiept, hoe bevlogen hij ook over zijn vak kan praten, met dat soort uitspraken haalt hij zichzelf naar beneden. Ze passen bovendien niet bij de stijl van Anderlecht, aldus Sys.

Ivan Leko, de kalmte

Enkel Leko lijkt zijn kalmte nog te bewaren. “In die wilde storm blijft Ivan Leko relatief rustig. De trainer van Club Brugge liet zich vorige week na de nederlaag tegen Anderlecht gaan, zonder uit zijn rol te vallen. Vervolgens nam hij de draad weer op. Gepassioneerd en niet bang om beslissingen te nemen. Zoals in Charleroi bleek toen hij plots Ethan Horvath in de goal zette en aanvankelijk Hans Vanaken op de bank hield.”

“Ivan Leko is een echte teamplayer. Hij voelt de temperatuur van een groep goed aan en zal zichzelf nooit bewieroken. Hij groeide dit seizoen als trainer, ook en vooral in de moeilijke periode die blauw-zwart doorworstelde. Ivan Leko draagt de waarden van Club Brugge in zich. Daarmee wil hij blauw-zwart naar de titel leiden”, besluit Sys tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Vanhaezebrouck zit in een wurggreep van stress?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard  I  Vanhaezebrouck  I  Sa Pinto  I  Leko

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022