Anthuenis schrijft verrassend sterkhouder Standard af: "GEEN sterk wapen"

Anthuenis schrijft verrassend sterkhouder Standard af:
Zondag 13 mei 2018 - 10:39   I  

Standard neemt het vanavond op tegen Club Brugge. Sa Pinto beschikt over een ploeg in vorm maar zal toch op een aantal posities moeten puzzelen. Aimé Anthuenis weet waar Club Brugge de Rouches pijn kan doen.

Over Standard en het mirakel van play-off 1 is Anthuenis ook duidelijk. “Toch alleszins een half mirakel. Het succes van Standard wordt voor een groot deel aan de prestaties van Edmilson en Carcela toegeschreven, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Dan doe je vele andere spelers tekort, zoals bijvoorbeeld Marin en Fai."

“In dat oogpunt is het een aderlating dat die twee laatsten tegen Club Brugge niet beschikbaar zijn. Zo komt Pocognoli achteraan in de basis en van hem ben ik geen fan. Op zijn positie – links achteraan – kan Club Brugge Standard pijn doen. Ook doelman Ochoa vind ik geen sterk wapen”, is Anthuenis hard.

Ochoa

De kritiek op de Mexicaanse doelman is op zen minst opvallend te noemen. Met gemiddeld 3,75 schoten op doel tegen per match moet de Mexicaan in thuisduels in Play-off 1 niet veel minder ballen pakken dan in de volledige competitie, waar het gemiddelde op 3,92 schoten lag.

Wel pakt Ochoa gewoon vaker uit met een redding. Gemiddeld 3,6 in een play-offmatch in vergelijking met 2,7 keer in de reguliere competitie. Ochoa lijkt zijn niveau dus net op tijd gevonden te hebben.

Poll: Ochoa is geen sterk wapen van Standard?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  Anthuenis  I  Pocognoli  I  Ochoa

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022