Maakte Pro League gigantische fout met invoering VAR dit seizoen?

Maakte Pro League gigantische fout met invoering VAR dit seizoen?
Zondag 13 mei 2018 - 14:50   I  

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft er ook drukke play-offs opzitten tot nu toe. Elke speeldag kaapte de VAR de hoofdrol weg en dat kon niet de bedoeling zijn. In De Zevende Dag kwam Verbist vandaag wat uitleg geven over de invoering van de VAR.

Hij denkt dat het systeem misschien iets te snel is ingevoerd. Hij vergelijkt met Engeland, waar ze de VAR hebben afgeschaft toen bleek dat het systeem nog niet op punt stond. In België bleven ze wel vasthouden aan het systeem en dat was misschien niet de beste beslissing.

"Was het te snel? Dat is misschien een van de argumenten. In Engeland zijn ze na een paar fouten gestopt met het systeem en willen ze het pas opnieuw invoeren als het weer op punt staat. Had dat hier ook zo moeten gaan? Je kan op een bepaald moment niet meer terug. Dan moet je voort", aldus Verbist volgens Sporza.

Evaluatie na het seizoen

Hey systeem zal nu uitgebreid geëvalueerd worden, maar het is duidelijk dat niet alles verliep hoe het moest verlopen. "Na de play-offs komt er een evaluatie en gaan we kijken wat er beter kan en moet. Ik sta achter het systeem, absoluut. Maar ik was de laatste weken niet gelukkig. Ik ben absoluut een paar jaar ouder geworden.”

Poll: Had de Pro League er de stekker sneller uit moeten trekken?

TAGS  I  Verbist  I  VAR

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024