Chelsea krijgt pandoering, ongelooflijk spektakelstuk bij Tottenham

Zondag 13 mei 2018 - 17:51   I

In de Premier League is zondagmiddag de laatste speeldag afgerond. Daarin kreeg Chelsea een 3-0 pandoering van Newcastle en kan het Champions League voetbal vergeten en Tottenham won in een spektakelmatch van Leicester. Ook Manchester United en Arsenal wonnen hun partij.

Chelsea, met Hazard en Courtois in de basis, ging roemloos ten onder tegen Newcastle. Gayle en tweemaal Perez zorgden voor de doelpunten. Antonio Conte en Chelsea halen aldus geen Champions League voetbal en de toekomst is dan ook onzeker voor de Italiaanse coach en enkele Chelsea-spelers.

Tottenham en Leicester maakten er een spektakelstuk van. Nog voor de tiende minuut stond het al 1-1 dankzij doelpunten van Vardy en Kane. Na een kwartier spelen maakte Mahrez 1-2 en na rust bleven de doelpunten maar komen. Iheanacho maakte 1-3 voor Leicester.

In tien minuten tijd kwam Tottenham echter helemaal langs zij. Lamela, Fuchs (own goal) en weer Lamela zorgde ervoor dat het 4-3 werd. Vardy maakte gelijk maar het laatste antwoord was voor Kane, die de 5-4 eindstand op het bord zette. Overigens speelde bij Tottenham Alderweireld heel de wedstrijd. Jan Vertonghen viel tijdens de opwarming geblesseerd uit en werd vervangen door Wanyama.

Alles is nu verdeeld in Engeland. Manchester City is uiteraard kampioen, Manchester United wordt tweede en ook Tottenham en Liverpool mogen de Champions League in. Chelsea eindigt op een teleurstellende vijfde plek gevolgd door Arsenal en Burnley.

Poll: Conte wordt ontslagen bij Chelsea?