Sa Pinto maakt HVH met de grond gelijk: "Slechtste coach in 99 jaar!"

Sa Pinto maakt HVH met de grond gelijk:
Zondag 13 mei 2018 - 22:15   I  

Vanhaezebrouck en Sa Pinto zullen nooit dikke vriendjes worden, dat werd deze week nog eens duidelijk. Vanhaezebrouck haalde keihard uit richting de Portugees, die geen respect toont voor zijn collega's en daarom ook geen collega is in de ogen van de trainer van Anderlecht.

Vandaag speelde Sa Pinto met Standard 1-1 gelijk, maar het overgrote merendeel van zijn persconferentie ging over Hein Vanhaezebrouck. Standard reageerde eerder al op de uithaal van Vanhaezebrouck, maar nu deed de Portugees dat gewoon zelf. En dat duurde wel erg lang, want het zit Sa Pinto duidelijk heel hoog. Hieronder een bloemlezing van zijn tirade.

"Ik ben in shock door wat ik heb gehoord. Hij haalt uit naar mij zonder ik met hem heb gepraat. Noch voor, noch tijdens en noch na de wedstrijd. Ik weet niet wat hij wil bereiken hiermee. Hij had al kritiek na de bekerwedstrijd, maar toen wilde ik daar niet op reageren, want we hebben verantwoordelijkheden als coach. Ik heb hem voor de match nu een hand gegeven en hij mij ook, met de glimlach. Hij heeft het lef niet om die dingen te zeggen terwijl hij in mijn ogen kijkt. Wel, volgende keer geef ik geen hand meer", aldus Sa Pinto.

"Jaloezie en racisme"

Hij heeft mij ook afgestempeld als buitenlander. Jaloezie en racisme zijn het ergste dat een mens kan bezitten. Ik ben naar hier gekomen om een moeilijk werk te verrichten en er was heel wat werk. Wij hebben onze doelen uiteindelijk bereikt, maar misschien heeft hij moeite met de drie nederlagen tegen Standard in de vier confrontaties. Als hij daar niet mee kan leven, dan is dat zijn probleem."

"Hij legt altijd de fout bij zijn spelers. Als ze niet snappen waarom ze verliezen tegen ons dan heeft hij zijn job niet goed gedaan. Ik analyseer telkens onze eigen prestatie en zo word ik een betere coach elke dag. Hij is de slechtste coach in de Clasico in 99 jaar. Ik behaal mijn objectieven, maar ik heb maar één vraag voor hem: "Wat moet je doen als je alles verliest?", aldus Sa Pinto volgens La DH.

 

Poll: Heeft Sa Pinto gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Vanhaezebrouck  I  Sa Pinto

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024