Clement doet opvallende oproep aan Club Brugge en maakt Gent kwaad

Clement doet opvallende oproep aan Club Brugge en maakt Gent kwaad
Maandag 14 mei 2018 - 09:06   I  

Club Brugge is kampioen, maar voor de overige ploegen in play-off 1 staat er op de allerlaatste speeldag nog heel wat op het spel. Bij KRC Genk gaan ze vol voor de vierde plaats. En trainer Philippe Clement reken meer dan ooit tevoren op zijn Brugse vrienden.

“Als we in Anderlecht minimaal een punt pakken, zijn we zeker van een barragewedstrijd voor Europees voetbal. Als we daar winnen, kan zelfs een rechtstreeks Europees ticket nog. Maar ik besef ook dat we met lege handen kunnen achterblijven", steekt Clement van wal in Het Nieuwsblad.

"Feit is: we gaan er in Brussel alles aan doen om de volle pot te pakken. Zoals we dat nu al vijf maanden doen. Ik vraag, nee, ik eis van mijn spelers dat ze gaan voor de winst. Natuurlijk kan het zijn dat je in de loop van de match vrede moet kunnen nemen met een punt en dus tactisch wat moet bijschaven. Maar de bus parkeren in Anderlecht om één punt, wat volstaat voor plaats vijf, te vrijwaren? Nee.”

En tot slot gaat Clement er ook van uit dat hij hulp krijgt van Club Brugge. “Club Brugge is nu wel kam­pioen. Maar ik denk dat de rivaliteit met Gent groot genoeg is om een gemotiveerd Club aan de aftrap te krijgen. Bovendien, wat is er mooier dan het vieren van de titel met een overwinning? Maar goed, voor die extra vijf procent die misschien nodig is, hoop ik niet op een vriendendienst van Club, ik réken erop", besloot de Genk-trainer. In Gent zullen ze alvast not amused zijn met die uitspraken, Philippe...

Poll: Zal Genk vierde worden?

TAGS  I  Clement  I  RC Genk  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024