Vandenbempt: "Deze 3 spelers vertrekken bij Club Brugge"

Vandenbempt:
Maandag 14 mei 2018 - 10:15   I  

Club Brugge kroonde zich na een lang en slopend seizoen tot kampioen van België. De komende weken en maanden zal de huidige kern van blauw-zwart wellicht een metamorfose ondergaan. Radiocommentator Peter Vandenbempt weet nu al zeker dat enkele sterkhouders zullen vertrekken.

"De uitdagingen? Zoals Bart Verhaeghe al zei: een ploeg uitbouwen die competitief kan zijn in de Champions League, want die 0 op 18 ligt de hele Club-familie nog steeds zwaar op de maag. Ik heb toch begrepen dat dat tot de winterstop hét hoofddoel is voor de grote bazen en dat de hele club daarin moet meegaan. De reguliere competitie moet dan even wijken", steekt Vandenbempt van wal bij Sporza.

Maar Club gaat wel enkele basisspelers kwijtspelen. "Er gaan enkele spelers vertrekken. Limbombe, Diaby, Denswil en misschien nog een paar anderen. De les van twee jaar geleden, toen Club Brugge er alles aan gedaan heeft om na die titel de ploeg samen te houden, is geleerd. Er zal nieuw bloed worden toegevoegd, extra zuurstof. De spelerskern verversen, bij wijze van spreken."

Topkeeper

Vandenbempt heeft een goede raad voor het blauw-zwarte bestuur: "Ik zou in de eerste plaats dan toch maar een topkeeper aantrekken. Dan moet Club Brugge klaar zijn voor de strijd met de concurrenten die, en dat mogen we toch verwachten, sterker zullen zijn en beter zullen presteren dan dit jaar."

"Anderlecht voorop, want Marc Coucke is heel ambitieus. Standard, als Preud'homme zoals verwacht zijn opwachting maakt, zal ook een zware concurrent zijn. Club Brugge wil zijn plaats aan de top van ons voetbal bestendigen en wil blijven wat het - ik ben het eens met Bart Verhaeghe - nu al 3-4 jaar is, namelijk de best presterende voetbalploeg van het land", besluit de commentator.

Poll: Zal Club Brugge volgend seizoen nog sterker zijn?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Club Brugge  I  Leko  I  Denswil  I  Limbombe  I  Diaby

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024