“Het is oneerlijk dat Standard volgende week zal eindigen voor Anderlecht”

“Het is oneerlijk dat Standard volgende week zal eindigen voor Anderlecht”
Maandag 14 mei 2018 - 11:20   I  

De kampioen is bekend, maar voor de ploegen achter Club Brugge wordt het nog een weekje nagelbijten. Standard en Anderlecht strijden nog om de tweede plek en ook voor de tickets voor de Europa League wordt het knokken.

Standard trekt naar Charleroi en heeft aan één punt genoeg om tweede te eindigen. Anderlecht moet én winnen van Genk én hopen dat Charleroi Standard weet te kloppen. De voorrondes van de Champions League zijn dus ver weg voor Anderlecht.

En dat is eigenlijk oneerlijk. Dat vindt François Colin in zijn wekelijkse analyse voor De Witte Duivel. “De Rouches hebben volgende zondag bij het uitgebluste Charleroi voldoende aan één punt om tweede te worden en naar de voorronde van de Champions’ League te mogen. Ook dat zou oneerlijk zijn. Over het hele seizoen pakte paars-wit immers negen punten meer dan de Luikenaars.”

“Russische roulette”

Colin vindt dit systeem uiterst onrechtvaardig en het heeft dus ook niets met sport te maken. “Een halvering van de punten is vooral onrechtvaardig in een sport als voetbal, waarin één bal op de paal of één scheidsrechterlijke vergissing over het resultaat kan beslissen. Op deze manier wordt voetbal Russische roulette.”

Poll: Vind jij dit oneerlijk?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Colin

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024