Verlaat ook deze sterkhouder Club Brugge verrassend na nieuwe titel?

Verlaat ook deze sterkhouder Club Brugge verrassend na nieuwe titel?
Maandag 14 mei 2018 - 14:35   I  

Club Brugge is kampioen, voor de tweede keer in drie jaar tijd. Leko bewees dus dat Club Preud'homme niet nodig heeft om successen te boeken. Vorige keer deed Club er alles aan om haar sterkhouders te houden in Jan Breydel, maar die 'fout' lijken ze nu niet meer te gaan maken.

Spelers die echt weg willen en als er een goed bod komt zullen wellicht mogen vertrekken. Zeker spelers zoals Diaby die ook al present waren bij de vorige titel van blauw-zwart. Een speler die er toen ook al bij was, is Hans Vanaken. Zijn aandeel in deze titel is niet te onderschatten, maar er zijn wel vraagtekens of hij die stap hogerop al kan zetten of nog niet. Toch houdt Club ook best rekening met zijn vertrek volgens Jacques Sys.

"Behouden zal al niet simpel worden, want een aantal spelers aast op een transfer. Diaby, Limbombe,... Vanaken misschien ook. Alleen valt het af te wachten of er interessante aanbiedingen komen voor hen, want bij welke buitenlandse clubs kunnen zij een meerwaarde betekenen? Het is niet omdat je weg wilt, dat je weg geraakt", aldus Sys voor Sport/Voetbalmagzine.

Stevig versterken

De bedoeling is om de kern nog te versterken en dat kan volgens Sys trouwens op elke positie nog gebeuren. "De prioriteit wordt een goede doelman. Maar in feite kunnen ze in elke linie versterking gebruiken: achterin, op het middenveld en vooral voorin. De cijfers van de spitsen zijn niet om over naar huis te schrijven. Een echte killer ontbreekt. Dennis startte sterk, maar viel terug. Vossen is al bij al onvoldoende om het volle gewicht te dragen. Wesley is te weinig afwerker."

Poll: Verlaat Vanaken Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Vanaken

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024