Er is Anthuenis iets opgevallen aan kampioenenmaker Ivan Leko

Er is Anthuenis iets opgevallen aan kampioenenmaker Ivan Leko
Maandag 14 mei 2018 - 16:10   I  

Club Brugge verzekerde zich zondag van de vijftiende landstitel in zijn geschiedenis. De manschappen van Ivan Leko hadden aan één punt genoeg op het veld van Standard om de champagne te laten knallen. Aimé Anthuenis analyseerde het seizoen van de kampioen en er is hem iets opgevallen aan Club - en vooral - Leko.

"Ze hebben het hele seizoen gedomineerd met een vaste spelwijze en hebben zich quasi voortdurend enkel met zichzelf beziggehouden, in tegenstelling tot andere ploegen. Zo hebben ze de titel echt als team gepakt", zegt Anthuenis bij De Zondag.

"Ik wil dan ook verschillende mensen bij Club Brugge van harte proficiat wensen", klinkt het verder nog. En er valt Anthuenis ook iets op. "In de eerste plaats aan trainer Ivan Leko. In augustus was hij nog de eerste trainer die zou moeten vertrekken, onder meer na de Europese uitschakeling. Maar hij heeft geantwoord met daden en resultaten", merkt Anthuenis op. "Hij is naar een vaste veldbezetting gegaan, met een typische manier van spelen: pressing naar voor, met Vormer op kop, en spitsen die elkaar afwisselden."

"Zo kon zelfs een Vossen, die lang op de bank zat, op het einde nog het verschil maken met twee goals. Wat Leko ook charmeert is dat hij zich het hele seizoen lang enkel met zijn eigen ploeg heeft beziggehouden. Andere trainers en ploegen wezen het hele jaar lang naar de tegenstander en de scheidsrechter, bij Club Brugge was dat amper of niet het geval", besluit Anthuenis.

Poll: Was het de juiste keuze om Ivan Leko aan te stellen?

TAGS  I  Leko  I  Anthuenis  I  Club Brugge

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022