OFFICIEEL: Tuchel is de nieuwe trainer van PSG

OFFICIEEL: Tuchel is de nieuwe trainer van PSG
Maandag 14 mei 2018 - 17:35   I  

Het hing al eventjes in de lucht, maar nu heeft Paris Saint-Germain het nieuws ook zelf bekendgemaakt: Thomas Tuchel wordt de nieuwe trainer van de club. De Duitse oefenmeester volgt Unai Emery op, die ondanks een titel in de Ligue 1 aan de kant wordt geschoven.

Het was al een hele poos duidelijk dat het PSG-bestuur niet van plan was om door te gaan met Emery. De Spanjaard leidde Neymar en co dan wel naar de Franse titel, de prestaties in de Champions League vielen voor het tweede opeenvolgende jaar tegen. Uiteindelijk waren het de prestaties in Europa die Emery zijn kop kostten.

Als opvolger van Emery passeerden heel wat namen de revue, maar enkele weken geleden werd duidelijk dat Tuchel met stip op nummer één stond om de nieuwe trainer van PSG te worden. De Duitser zat dit seizoen zonder club, nadat hij bij Borussia Dortmund aan de kant geschoven werd. Tuchel leidde Dortmund in zijn laatste seizoen naar de Duitse beker, maar zat niet meer op dezelfde lijn met het bestuur. Nu krijgt hij een nieuwe kans op het allerhoogste niveau.

Poll: Is Tuchel een goede trainer voor PSG?

TAGS  I  Tuchel  I  PSG  I  Dortmund

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024